Jótékonysági vadfőző verseny Zalaegerszegen a vadpörkölt és bor fesztivál szombatján

🦌🌳🍷 3 évvel ezelőtt, 2019-ben tudtuk utoljára megrendezni a nagy népszerűségnek örvendő Vadpörkölt és Bor Fesztivált, a Zalai Terítéket, melynek kiemelkedő programeleme a jótékonysági vadfőzés. Idén végre újra lesz fesztivál és újra lesz vadfőzés, de új helyen, a Kazinczy téren, hiszen Zalaegerszeg elnyerte a 46. Országos Halfőző Verseny megrendezésének jogát is, így a két főzőprogram már csak a Kazinczy téren tud elférni.

🐗 A fesztivál második napján, augusztus 27-én, szombaton, 9 órától kerül sor a vadgasztronómiai jótékonysági főzésre a belvárosban.

🥘 Persze minden nap lehet majd vadpörköltet kóstolni és vásárolni a „vadpörkölt pontokon” is.

❗ FELHÍVÁS:
🦌 A fő témánk az utánozhatatlan zalai erdő, Göcsej vidéke, a vad, a vadászat, a vadgasztronómia, az erdei gomba, az erdei gyümölcsök, a lekvár, a méz, a tökmagolaj és természetesen a zalai vendégszeretet, a zalaegerszegiek mosolya!
🦌 A vadételek, elsősorban a vadpörkölt megfogalmazásának szinte végtelen számú lehetősége áll a nevezők előtt.


❗ NEVEZÉS:
➡ Maximum 6 fős – 18. életévet betöltött tagokkal – csapatok jelentkezését várjuk.
➡ Jelentkezni a Jelentkezési lap és az 1. számú melléklet (Nyilatkozat) hiánytalan kitöltésével és határidőre történő visszajuttatásával lehet. A vadfőzésen való részvétel ingyenes, de aki a versenyben is részt szeretne venni, annak a zsűriztetés díját be kell fizetni.
➡ A jelentkezési lap megtalálható a www.zalaegerszeg.hu portálon, a Kvártélyház és a Vadpörkölt és Borfesztivál Facebook oldalán.

🕛 Nevezési határidő: 2022. augusztus 15. (hétfő) éjfél.
➡ A jelentkezési lapokat személyesen a Kvártélyház Dísz téri Jegypénztárában (nyitva tartás: hétfő-péntek: 09:00 – 12:30 és 13:30 – 17:00 óráig) vagy online az alábbi e-mail címre várjuk: zalaiteritek@gmail.com. A helyszín adottságait figyelembe véve maximum 110 csapat jelentkezését áll módunkban elfogadni.
➡ A résztvevő csapatoknak előzetesen kauciót kell fizetni, melyet a rendezvény után – amennyiben nem került sor kár okozására – visszautalunk a csapat részére. Kaució: 3.000 Ft/csapat.

❗ A SZERVEZŐK BIZTOSÍTJÁK:
▶A főzéshez szükséges egységes vadhús adagok (tetszés szerint ez kiegészíthető a csapatok által hozott vadhússal)
▶A főzéshez szükséges gyújtóst, tűzifát
▶Az aszfalt sérülését megakadályozó tűzteret (a tűztér magassága: 25 cm)
▶Porral oltó készüléket
▶Csapatonként egy sörgarnitúrát (1 db sörasztal és 2 db sörpad)
▶Szeméttároló edényt
▶3×3 méteres sátorrészt (a teljes sátor mérete 6×3 méter, egy sátor alatt két csapat)
▶Vízvételi lehetőséget lajtoskocsiból


A JELENTKEZŐ FŐZŐCSAPATOK BIZTOSÍTJÁK:
🍲A vadhúson kívül szükséges további alapanyagokat, fűszereket
🍲Bográcsot, valamint bográcstartó állványt (az állványnak alkalmasnak kell lennie, hogy a bográcsot aszfaltfelületen megtartsa), valamint az étel elkészítéséhez szükséges egyéb edényeket, kiegészítőket
🍲Gázon való főzésre is van lehetőség, de annak feltételeiről a csapatoknak maguknak kell gondoskodniuk


❗ A RÉSZVÉTEL DÍJTALAN, NEVEZÉSI DÍJ NINCS, CSAK 3.000 FT KAUCIÓT KELL FIZETNI, MELYET A CSAPATOK A PROGRAM UTÁN VISSZAKAPNAK, HA NEM TÖRTÉNIK KÁRESEMÉNY. AMELYIK CSAPAT ZSŰRIZTETNI IS SZERETNÉ AZ ÉTELÉT, A NEVEZÉSI DÍJ: 5.000 FT. ❗ ❗ 
ℹ A csapatok 8:00 órakor foglalhatják el helyüket.
ℹ 8:30 órakor egyeztetés a csapatvezetőkkel.
ℹ Az ételek zsűrizése 12:00 órakor veszi kezdetét.
ℹ Zsűritagok: szakértő zsűri a gasztronómia, a közélet, a vadásztársadalom prominenseiből.
ℹ A rendezvény jellegéhez illő öltözetet is díjazzuk!
ℹ Eredményhirdetés 14:00 órakor a Városháza előtt.
🌳🦌🌲🐗 Külön kérés, hogy a csapattagok és a díszítések illeszkedjenek a vadászati tematikához (Szlogen: Gyere vadászruhában! Annak hiányában gyere zöldben!) 🌳🦌🌲🐗 


EBÉDJEGYEK:
🎫 A rendezvényen a Kvártélyház Dísz téri Jegypénztárában elővételben megváltott, illetve a főzés napján a helyszínen árusított ebédjeggyel (egységár: 500 Ft/db) lehet az elkészült ételekből vásárolni. 
🎫 Egy ebédjegy egy adag étel vásárlására jogosít. 
🎫 A bevétel jótékony célt szolgál, kedvezményezettje: a Zalaegerszegi Egészségügyi Alapellátási Intézmény eszközbeszerzésének támogatása.

🤝 MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!

Forrás: ZALA média