JÓTÉKONYSÁGI VADFŐZÉS

 

FELHÍVÁS

 

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város és a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft.

JÓTÉKONYSÁGI VADFŐZÉST

hirdet

a Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvény keretébenA vadfőzés időpontja: 2023. szeptember 09. (szombat) 9:00 óra

A vadfőzés helyszíne: 8900 Zalaegerszeg, Kisfaludy u. (szabadtéren)Zalaegerszeg és a város rendezvényszervező cége, a Kvártélyház Kft. immár tizennegyedik alkalommal szervezi meg az Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték programot.

Az elmúlt években a gasztrotéma: az utánozhatatlan zalai erdő, vad és Göcsej. Ez alkalommal a szokásos fesztiválelemek mellett a fő hangsúly a vadászat értékeinek nagyközönség által való megismertetésére helyeződik.

A vad, a vadételek az utcára is kimennek: várják a főzőcsapatokat a belvárosba.

A vadételek megfogalmazásának szinte végtelen számú lehetősége áll a nevezők előtt.Nevezési feltételek, jelentkezés:

 

Maximum 6 fős – 18. életévet betöltött tagokkal – csapatok jelentkezését várjuk.

Jelentkezni a Jelentkezési lap és 1. számú melléklete (Nyilatkozat) hiánytalan kitöltésével, és a nevezési határidő lejárta előtt történő visszajuttatásával – valamint a zsűriztetés díja (opcionális) és a kaució befizetésével – lehet.

A jelentkezési lap megtalálható a www.zalaegerszeg.hu portálon, a Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték honlapján (https://zalaiteritek.hu/) és az alábbi linkről: https://drive.google.com/drive/folders/1uoGCAjAV5CEQEQi8xznljh0c1xSo4GS8?usp=sharing is letölthető.

 

Nevezési határidő: 2023. augusztus 27. (vasárnap) éjfél.

A jelentkezési lapokat személyesen a Kvártélyház Dísz téri Jegypénztárában (nyitvatartás: hétfő-péntek: 09:00 – 12:30 és 13:30 – 17:00 óráig) vagy online az alábbi e-mail címre várjuk: zalaiteritek@gmail.com. A helyszín adottságait figyelembe véve maximum 70 csapat jelentkezését áll módunkban elfogadni.

A szervezők biztosítják:

 

  • A főzéshez szükséges vadhús egységcsomagot.
  • A vadfőzéshez szükséges gyújtóst, tűzifát.
  • Az aszfalt sérülését megakadályozó tűzteret (a tűztér magassága: 25 cm).
  • Csapatonként 1 db porral oltó készüléket.
  • Csapatonként egy sörgarnitúrát (1 db sörasztal és 2 db sörpad).
  • Szeméttároló edényt.
  • 3×3 méteres sátorrészt (6×3 méteres sátrak alatt, egy sátorban kettő csapat).
  • Vízvételi lehetőséget lajtoskocsiból.
  • Műanyag tányérból, és evőeszközből összeállított egységcsomagot (1 csomag/csapat; 1 csomag = 30 db).
  • Kenyeret (2kg/csapat).A főzőcsapatok biztosítják:

 

A vadhúson kívül szükséges további alapanyagokat, fűszereket.

Bográcsot, valamint bográcstartó állványt (az állványnak alkalmasnak kell lennie, hogy a bográcsot aszfaltfelületen megtartsa), valamint az étel elkészítéséhez szükséges egyéb edényeket, kiegészítőket.

Gázon való főzésre is van lehetőség, de annak feltételeiről a csapatoknak maguknak kell gondoskodniuk.Nevezési díj:

 

Lásd a Jelentkezési lapon.A főzés menete:

 

A csapatok a rendezvény napján 8:00 órától foglalhatják el főzőhelyeiket, melyet a szervezők a jelentkezések beérkezésének sorrendjében előre kijelölnek. A sörasztalokra felkerülnek a jelentkezési lapon megadott csapatnevek. Aki zsűrizteti az ételét, a menülapot, és a sorszámot is az asztalán találja.

A vadfőzés kezdete előtt 8:30 órakor a csapatvezetőket a Polgármesteri Hivatal előtti téren egyeztető megbeszélésre várjuk. Eközben a csapattagok a kijelölt átvevőpontokon – átvételi elismervény aláírásával – átvehetik a tűzteret, a porral oltó készüléket, a vadhúst, a tűzifát, a kenyeret és a műanyag egységcsomagot.

A főzés végeztével ezeken az átvevőpontokon kérjük leadni, – visszavételi elismervény aláírásával – a tűzteret, a porral oltó készüléket, valamint a maradék tűzifát.A BOGRÁCSOT A SÁTOR ALÁ BEVINNI, A SÁTOR ALATT FŐZNI TILOS!Vízvételi lehetőség és szennyvízkiöntés:

A Zalavíz lajtoskocsijából biztosított az ivóvíz. A szennyvizet (pl.: bográcsmosogatás utáni mosogatóvíz) az erre kijelölt helyre lehet önteni. Kérjük a fával történő főzés után megmaradt hamut, és fahulladékot ne a szennyvízleöntőbe szíveskedjenek dobni, hanem a szennyvízleöntő mellé – erre a célra kialakított – fém szeméttároló edénybe helyezni.Zsűrizés:

Az ételek zsűrizése 12:00 órakor veszi kezdetét a Piccolo Étteremben.

Zsűritagok: szakértő zsűri a gasztronómia, a közélet, a vadásztársadalom prominenseiből.

Az eredményhirdetés várható időpontja: 14:00 óra.Ebédjegy-beváltás:

A rendezvényen a Kvártélyház Dísz téri Jegypénztárában elővételben megváltott, illetve a főzés napján a helyszínen árusított ebédjeggyel (egységár: 500 Ft/db) lehet az elkészült ételekből vásárolni. Egy ebédjegy egy adag étel vásárlására jogosít. A bevétel jótékony célt szolgál, kedvezményezettje: a zalaegerszegi idősotthonok.

Az ebédjegyeket a csapatok tartsák meg, azokat 13:00 órától a helyszínen kialakított pénztárban adják le, hiszen a legtöbb adag ételt árusító csapatot is díjazzuk!Parkolás:

A főzőverseny területére gépkocsival behajtani TILOS! Parkolni a belvárosban, a rendezvény által elzárt területeken kívül lehet. Kérjük, hogy a KRESZ szabályait betartva közlekedjenek és kövessék a rendőrség, valamint a rendezvény szervezőinek utasításait. Kérjük kézikocsival, molnárkocsival….stb. egyéb kisebb szállító eszközökkel készüljenek a főzéshez szükséges eszközök bepakolásához.