Sajtótájékoztató

Gyere zöldbe’! Gyere a zöldbe!

2023.08.24. 14:00 Zalai Hírlap

Idén is megtartják a Vadpörkölt és Borfesztivált Zalaegerszegen

Szeptember 8-a és 10-e között rendezik meg a városban a Vadpörkölt és Borfesztivált. A térségünk egyedi arcát megmutató rendezvénysorozat részleteiről csütörtökön, a Városházán sajtótájékoztatón számoltak be.

Vadpörkölt és Borfesztivál-Zalai Teríték 2023 sajtótájékoztató

A képen balról Rosta Zoltán, a Kiskondás Étterem szakácsa, Tompa Gábor, Varga Csaba, az Arany Bárány Hotel ügyvezetője, Balaicz Zoltán, Galbavy Zoltán, Takács András, a Piccolo Panzió, Vendéglő, Vinoteca vezetője, Tóth László, Csabai-Kustán Tímea, a Kiskondás Étterem ügyvezetője

Fotó: Pezzetta Umberto

– A program jogelődjét 2008-ban szerveztük meg – mondta elöljáróban Balaicz Zoltán polgármester. Hozzátette, akkor a szüret, a bor volt a fő tematika, de rájöttek, hogy ilyen minden második városban van. – Ezért egy ránk, zalaiakra, zalaegerszegiekre jellemző arculatot kerestünk, s úgy döntöttünk, a fesztivál kapcsolódjon a zalai erdőkhöz, illetve azok kincseihez. Így kerül most már több éve fókuszba a vadászat mellett a vadgasztronómiai kínálat. Az esemény nagyszabásúnak ígérkezik, számos kulturális elem gazdagítja, s az érdeklődés is nagy iránta, hiszen a fesztiválra 13 testvérvárosi delegáció érkezik – tette hozzá a városvezető, aki szólt még a jótékonysági vadfőzésről is, melyen legalább 70 csapat vesz majd részt. A bevételt ezúttal a zalaegerszegi idősotthonoknak ajánlják fel. 
Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő a programba illesztett filmzenei koncertről beszélt. Erre nagy volt az igény, sokan jelezték, szeretnék, ha ennek a kulturális attrakciónak lenne folytatása. Hangsúlyozta, a koncert az önkormányzat támogatása nélkül nem jöhetett volna létre. Tóth László, a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar vezetője közölte, a repertoár hasonlít majd a korábbi évekéhez, a kínálatban olyan jól ismert filmek zenéi szerepelnek, mint a Dallas, a Jurassic Park, a Schindler listája vagy a Forrest Gump, s ezúttal is Pejtsik Péter karmester vezényel. Tompa Gábor fesztiváligazgató a kulturális kínálatról adott áttekintést, melyet idén a Mária Kongresszus tovább színesít. 

Vadpörkölt és Borfesztivál beharangozó sajtótájékoztató

A többi produkció esetében sok lesz a zalaegerszegi, zalai kötődésű művész, így mások mellett olyan nevekkel, előadókkal találkozhat a közönség, mint a Zalai Táncegyüttes, DJ Rebell, a Shabby Blues Band, Berkes Dániel és tanítványai, a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar, az Albatrosz TSE. Rajtuk kívül Debrei Zsuzsannát, Foki Veronikát, Bot Gábort és Hertelendy Attilát ugyancsak hallhatják az érdeklődők. Az országszerte jól ismert együttesek közül az Irie Maffia, a Lóci játszik és a Valmar érkezik Zalaegerszegre. Az élményszerzés lehetőségét – ahogy Tompa Gábor fogalmazott – fokozza az egyedülálló gasztronómiai kínálat, hiszen a kilenc csatlakozó étterem olyan menüvel várja a vendégeket, mely a világon bárhol megállná a helyét.

Forrás: ZAOL.hu