Őszi finomságok és zalai vadas receptek – hangulatjelentés a Vadpörkölt- és Borfesztiválról

A Zaol-podcast legújabb összeállításának segítségével a kelta szarvasisten nyomába eredünk, felidézzük a Zalai Mária Kongresszus legfontosabb gondolatait és elmondjuk azt is, melyik csapat érdemelte ki a főzőverseny legjobbja címet.

Három napon át kínált kikapcsolódást, feltöltődést a fesztivál a város szívében – látványos attrakciókból és nagy durranásokból sem volt hiány. Fotó: Pezzetta Umberto

Nagy érdeklődés kísérte a Vadpörkölt- és Borfesztivált, amelyhez idén a Zalai Márai Kongresszus is csatlakozott. A zalaegerszegi helyszíneken jótékonysági főzőversenyről, vadászkutya-felvonulásról, gasztronómiai különlegességekről és vadászati aktualitásokról beszélgettünk az eseménysorozat résztvevőivel és szervezőivel.
Rendhagyó minitárlattal csatlakozott a Vadpörkölt- és Borfesztiválhoz a Göcseji Múzeum, a kelták hitvilágába nyerhettek bepillantást mindazok, akik ellátogattak az intézménybe, vagyis annak az alagsorába. Izgalmas történeteket rögzítettünk Havasi Bálint régész, a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatóságának főigazgatója különleges előadásából, melyeket ugyancsak megmutatunk a mai alkalommal.
A fesztivál részeként hívta életre a zalaegerszegi Családkapocs Keresztény Kulturális Egyesület a Szombathelyi Egyházmegyével, a városi plébániákkal, a Mindszentyneummal, valamint Zalaegerszeg városával karöltve a Zalai Mária Kongresszust, amit a 75 évvel ezelőtti esemény mintájára, illetve a Zalaegerszegen 25 évig szolgáló, Mindszenty József hercegprímás tiszteletére rendeztek. Ennek az eseménynek az előadásaiba szintén belehallgathatnak, ha velünk tartanak.

Forrás: zaol.hu 2023.09.13. 11:30